2009: Rocket Cinema Monster Movies

Het Rocket Cinema Festival gebruikt deze herfst de Amsterdamse binnenstad als decor voor de vertoning van films die live worden voorzien van een nieuwe soundtrack. Het festival vindt plaats in de Oude Kerk, het Zuiderbad, de Posthoornkerk, De Bazel (Amsterdams Stadsarchief), Paradiso en het Vondelpark. Het festival is op 24 oktober en van 28 oktober tot en met 1 november 2009. 

Het overkoepelende thema van deze editie van het Rocket Cinema Festival is ‘Monster Movies’. Er is een selectie gemaakt uit de ware klassiekers binnen dit genre. De films zijn: ‘La Belle et la Bête‘ (in de Posthoornkerk), ‘The Blair Witch Project’ (in het Vondelpark), ‘Jaws’ (in het Zuiderbad), ‘King Kong vs. Gojira’ (in de Bazel), ‘Frankenstein’ (in de Oude Kerk) en ‘Que Viva Mexico!’ (in Paradiso).
Artiesten die op dit moment werken aan een nieuwe soundtrack zijn: Carl Craig, zZz, the Anacondas, Alec Smart, Joost van Bellen & Sander Stenger en Nine Rain.

 

Zaterdag 24 oktober 20.00 Vondelpark
The Blair Witch Project vs Carl Craig
5 euro,- verzamelpunt Vondelkerk, Vondelstraat 120 C (+ 10,- borg en ID kaart en regenjas/paraplu meenemen)

Met een gruwelende nacht in het meest centraal gelegen park van Amsterdam zal Rocket Cinema dit jaar van start gaan. Een symbiose van film en internet, feit en fictie die in de vorm van een nachtelijke wandeling in het Vondelpark te Amsterdam met live soundtrack vertoon zal worden. Bezoekers krijgen bij aanvang van de route een koptelefoon op. Niet alleen het brongeluid (dialogen, ritselende bladeren, voetstappen enz) van de film wordt gehoord, maar ook de nieuwe soundtrack van Carl Craig die speciaal geschreven is voor deze film. De wandeling door het park, die uiteraard in de lijn van de thematiek en narratief van de film is ontworpen, eindigt op het plein voor het Filmmuseum, waar men collectief de eindscene van de film (“oh my god…Mike! Mike! Nooohooooo”) buiten op grote schermen zal mogen bewonderen. De soundtrack wordt verzorgd door Carl Craig, ook wel “de man met de gouden handjes genoemd” en een van de belangrijkste elektronische dance producers van de afgelopen vijftien jaar. Not for the faint hearted….

Blair-web

Woensdag 28 oktober 19.30 en 21.30 Posthoornkerk
La Belle et La Bete vs Joost van Bellen & Sander Stenger
+ Voorprogramma: Trippin’ Angels
15,- euro, Haarlemmerstraat 126A

Twee vertoningen van La Belle et La Bete (J. Cocteau, Fr. 1946), een creatieve adaptatie van het bekende sprookje (The Beauty and The Beast), door Jean Cocteau bewerkt tot een magische, surrealistische allegorie over leven, dood en de poëzie. De film zette standaards in de wereld van de fantasie en is vooral bekend vanwege zijn visuele rijkdom, met name de scènes in het gotisch aandoende kasteel zijn schitterend surreëel en fantasierijk. De soundtrack voor het horrorsprookje wordt gemaakt door niemand minder dan Star Studded Studios (Joost v Bellen & Sander Stenger). Een duo dat het experiment niet bepaald schuwt.

Bella-web

Donderdag 29 oktober 21.00 Stadsarchief de Bazel (incl. schatkamer!)
King Kong vs Godzilla vs The Anacondas
+ Voorprogramma: Godz***A Vs The Netherlands (Sietske Tjallingii, NL 1999).
+ Naprogramma: monsterlijke videoclips van DVJ Luxxx
+ visuele installaties van Wallruss & Amazing Decor
+ eetbare installatie van Lekker Traiteur
15,- euro, Vijzelstraat 32

King Kong en Godzilla worstelen voor een plek op de eerste rij in dit monumentale gebouw in het centrum van Amsterdam. Als onderdeel van het Rocket Cinema Festival maken The Anacondas een nieuwe soundtrack voor Kingu Kongu tai Gojira (Ishiro Honda, Japan 1963). Maar ook: gruwelijke stadsarchieffilms zoals De Japanse Koffermoord uit 1962, met nieuwe soundtrack!

KingKong-web

Vrijdag 30 oktober 20.30 Oude Kerk
Frankenstein (’31) vs zZz
+ side shows Theatre of Hellucinations
+ Celluloid Gurus’ soft erotische 8 mm show
+ The Cooling Show
+ installtie van Wallruss
+ Trippin’ Angels
15, – euro, Oude Kerksplein 23

Need we say more?

Frankenstetin-web

Zaterdag 31 oktober 21.00 Zuiderbad
Jaws vs Alec Smart
+ voorprogramma: The Underwater Orchestra – live akoestische set in het water (!) bij een compilatie van Jaws 3D materiaal.
15,- euro, Hobbemastraat 26

Just when you thought it was safe to go back in the water …DJ Alec Smart gaat tekeer tegen een hongerige witte haai in een nieuwe soundtrack voor Jaws (Spielberg, 1975, USA) in het veilig-ogende omgeving van het Zuiderbad. En dit alles o.l.v. een geagiteerde badmeester. Neem zwemgoed, opblaas dolfijnen, flippers & anti-shark missiles mee!

Jaws-web

Zondag 1 november 21.00 Paradiso
Mexican Day of the Dead
Que Viva Mexico! vs Nine Rain
+ voorprogramma: performances van Alejandra Nettel
+ hapjes van Los Pilones
+ traditionele gedichten: Calaveras
+ aansluitend Zonde Night of the Dead Special
15,- euro, Paradiso

In samenwerking met Cinemaztlan, Mexican Film Festival, presenteert Rocket Cinema een programma dat speciaal gemaakt is voor de Mexican Day of the Dead. De Mexicaanse band Nine Rain (olv ex-Tuxedomoon voorman Steve Brown) maakt een nieuwe soundtrack voor Serge Eisenstein’s Que Viva Mexico!, een montage van beeldmateriaal opgenomen tussen de kansarme maar fiesta-vrolijke bevolking van Mexico in 1931/32.

Mexico-web

Twitter @RocketCinema
RocketCinemaRocketCinemaFestival
@RocketCinema:
Zaterdag kun je bij de Jameson Bar genieten van een glaasje Ierse whisky en een polaroid laten maken met je vrienden http://t.co/qLpZLSiVq7
127 months ago
RocketCinemaRocketCinemaFestival
@RocketCinema:
David Bowie in scifi-film The Man Who Fell To Earth http://t.co/9xr1Lyj7uF Voor @museumnacht met nieuwe soundtrack: http://t.co/qLpZLSiVq7
128 months ago
RocketCinemaRocketCinemaFestival
@RocketCinema:
Rocket Cinema editie @museumnacht met klassieke roadmovies Duel en The Man Who Fell To Earth in @foam_amsterdam http://t.co/DfCda6uGe6
128 months ago
 
I Amsterdam
Paradiso
Gemeente Amsterdam